Nieuwe Zelda amiibo komen naar de Nintendo Switch


We zitten er allemaal op te wachten; Het nieuwe Zelda avontuur Breath of the Wild. De game komt zowel uit op de Nintendo WII U als op de nieuwe Switch! Natuurlijk weer met Link in de hoofdrol, strijdend voor het land Hyrule en de mooie prinses Zelda. De grote vijand van Link is Ganondorf, hij wil Hyrule overmeesteren en prinses Zelda gevangen nemen. Hij is een machtige tovenaar en een groot zwaardvechter!
Zowel Link, Zelda als Ganondorf zijn personages die ook terugkomen in de Super Smash Bros series.
In dit artikel praten wij jou bij over de amiibo die bij de nieuwe Zelda game horen. Nintendo pakt behoorlijk uit. Er komen maar liefst vijf nieuwe figuren op de markt.

Link Rider amiibo

Link Rider

Link Archer amiibo

Link Archer

Guardian amiibo

Guardian

Bokoblin amiibo

Bokoblin

Zelda amiibo

Prinses Zelda

 

We beginnen met Link. Hij komt gelijk in twee versies uit, namelijk ‘Link Archer’ en ‘Link Rider’. In de Rider versie heeft Link een zwaard en een cape over zijn hoofd. Hij ziet er uit als een echte Assassin. De Archer versie is het meest bekend bij de fans. Hier zie je Link met een speciale speer in zijn boog waarmee hij de ‘Guardian’ probeert  uit te schakelen. De Guardian is de derde amiibo. Dit grote monster is al vaak te zien in Breath of the Wild previews en krijgt een bepaalde prominente rol in de game. Welke rol dit precies is gaan we achter komen bij de lancering van de game. Het zwakke punt van de Guardian is zijn oog. Hier moet Archer Link rekening mee houden wanneer hij het duel aangaat.

Dan de ‘Bokoblin’. De liefhebber kent dit personage al uit eerdere Zelda titels. De Bokoblin is niet meer weg te denken uit de Zelda serie, vandaar dat Nintendo heeft besloten hier een amiibo voor te maken! De Bokoblin besluipt  je met zijn Bokoclub (een soort houten knuppel)  en is nooit bang om het duel met je aan te gaan.
De laatste amiibo mag eigenlijk nooit ontbreken, natuurlijk hebben we het over ‘Zelda’. Deze prinses heeft het altijd zwaar in de game. Ze ziet haar koninkrijk Hyrule onder haar vingers wegglippen terwijl Ganondorf steeds sterker wordt. Toch is er hoop! Zelda komt namelijk met de ‘Sheika Slate’ en overhandigd deze aan Link. Deze Slate is een soort tablet waarmee je van alles te weten komt van de kaart binnen en buiten Hyrule. Ook zal de Slate Link verder helpen om dungeons in te komen. De tablet werkt ook als een soort magneet waarmee voorwerpen kunnen worden verplaatst.
Dit klinkt veelbelovend!

Ook goed nieuws voor de fans van eerdere Zelda titels. De amiibo die hierbij horen kunnen ook toegepast worden in Breath of the Wild. Neem bijvoorbeeld de Wolf uit Twillight Princess. Dit helpt je in de game om vijanden te verslaan en op zoek te gaan naar voedsel. Zo staat Link er niet langer alleen voor in de strijd tegen Ganon.
Zie ook bijpassende filmpje:

bron: Youtube kanaal van Nintendo

Tip: de Nintendo Switch en daarmee ook de amiibo zijn extreem populair. Wil je beslag leggen op deze geweldige items, wees er dan snel bij.

+ There are no comments

Add yours