Beter worden in Super Smash Bros in 3 stappen


Beter worden in Super Smash Bros in 3 stappen. Super Smash Bros is een toegankelijke game. Iedereen kan het snel oppakken en al gauw heb je de knoppen door zodat je kan meespelen met je vrienden. Maar om er echt goed in te worden is een heel ander verhaal. Het spel gaat zo diep door de verschillende combo’s, speelstijlen & strategien, dat het tijd vergt om er echt goed in te worden. We willen hieronder een aantal handvaten geven om stapje bij stapje beter te worden, zodat je uiteindelijk misschien wel serieus mee kan doen met toernooien.

1. Oefenen

Dit klinkt logisch, maar in alles waar je beter in wilt worden zal je tijd moeten steken. Hoe vaker je speelt, hoe beter je jouw personage onder controle krijgt, hoe meer situaties je herkent en ga zo maar door.

Het is belangrijk hoe en tegen wie je oefent. Je kan er voor kiezen om online of offline te oefenen. Online heeft een paar grote nadelen. Allereerst de internetverbinding is vaak een groot probleem bij het spelen van online vechtspellen. Ook al is je internetconnectie perfect, dan nog zal het nooit zo accuraat zijn als offline. Daarnaast is het ook onvoorspelbaar tegen wie je speelt. Het is bijna een toeval als je een tegenstander treft van jouw niveau. Wij adviseren dus om offline te oefenen tegen goed uitgekozen tegenstanders. Mocht je toch online willen oefenen. Bezoek dan een Smash forum zoals Smashboards. Hier kom je eerder tegenstanders tegen waar jij wat kan hebben.

Daarnaast raden we aan om met meerdere personages te oefenen. Naast het feit dat je verschillende speelstijlen leert kennen, ontdek je ook de zwakke punten van characters van tegenstanders. Deze kennis kan jij later weer gebruiken als het er echt om gaat.

Mocht je genoeg geoefend hebben kan je je misschien inschrijven voor een toernooi. Dit is misschien wel de belangrijkste stap om een echte pro te worden. In een eerder artikel hebben we al een korte lijst gegeven van organisaties die toernooien organiseren. Elke speler heeft zijn eigen stijl. Hoe meer verschillende type spelers je tegen bent gekomen, hoe sneller je tactieken van goede spelers kan overnemen. Daarnaast leer je ook nog te spelen onder druk, wat zeker in het begin een lastige opgave is.

2. Kennis

Je zal kennis moeten op doen over de game, maps & personages. Welke combo’s heeft jouw favoriete personages? Wat zijn sterke en zwakke punten? Hoe spelen pro’s met dit personage? Kennis begint bij de basis (de knoppen) en eindigt bij het analyseren van pro’s en hier je eigen speelstijl van maken.

Het is geen doen om alle personages te leren kennen. Maar het is wel van belang dat je er zoveel mogelijk leert kennen. Door kennis van de zwakke punten van de tegenstander is essentieel voor het winnen van wedstrijden.

Wederom verwijzen we je naar Smashboards. Op dit forum bespreken Super Smash Bros spelers combinaties, follow ups en tactieken. Iedere Smash speler die hogerop wil komen zal zich moeten inschrijven op dit forum. Verder zijn er op Youtube en Reddit genoeg tutorials en guides te vinden, mocht je daar behoefte aan hebben.

3. Observeren

Bekijk de pro’s. Alles wat zij doen hoef jij niet meer uit te zoeken. Daarnaast leer je al hoe wedstrijden gespeeld worden. Misschien kom je er wel achter dat jou speelstijl hier nog lang niet tegen opgewassen is en wordt het tijd voor wat extra oefening. Er zijn een hoop pro spelers te vinden op Twitch of op Youtube.

En als laatste is het zinvol om je eigen wedstrijden eens terug te kijken. Vaak lijkt het tijdens het spelen dat je logische keuzes maakt, maar als je het later nog eens terug kijkt zie je misschien wel dat het allemaal nergens op slaat. Hier leer je van, wat er voor kan zorgen dat je eerder de pro bent die jij wilt worden.

Als je bovenstaande 3 punten gaat toepassen, dan garanderen wij dat je een betere speler wordt. Het is eenmaal een kwestie van er genoeg tijd in te steken. Maar als je het plezier er in houd, dan kan je een eind komen.

Have fun!

+ There are no comments

Add yours