Bowser is on fire!


Bowser

Dit grote Smash monster is al sinds jaar en dag het grote gevaar voor Mario, Luigi, Toad, Peach en Mushroom Kingdom. Bowser deed zijn intrede in 1985 op de eerste Nintendo console, de NES. Hij is een ‘Koopa’ die prinses Peach gevangen houdt. Mario kan Bowser alleen inmaken door zijn vuurballen te ontwijken en op de knop te springen. Hierdoor valt Bowser in de kokende lava!
Bowser is on fire!

Bowser

Voor de Nintendo-fan is dit natuurlijk een bekend verhaal. Maar wat weten we nu eigenlijk verder van dit monster, een Koopa? En wat zijn de hedendaagse krachten van Bowser in Super Smash Bros? Dit artikel geeft antwoord op deze vragen.

De bekendste bijnaam van Bowser is ‘King Koopa’. Toen Nintendo dit personage ontwierp noemde ze hem: Daimaō, ‘the Great Demon King’. Hij valt onder het Koopa ras, een schildpadachtige clan. Bowser is niet de enige Koopa. In de Mario games zie je regelmatig ‘Koopa Troopa’s’ voorbij komen. Dit lijken in eerste instantie wat slome en onschuldige beesten maar doen Mario toch echte damage aan. De Koopa Troopa is een personage die veel mensen graag terug zouden zien in Super Smash Bros. Helemaal aangezien dit personage al jarenlang toegevoegd is aan de Mario Kartserie.

Super Smash Bros                                  Super Smash Bros

Terug naar Bowser. Hij is eigenlijk het hoofd van de Koopa Kingdom en neemt enige familieleden mee naar de game. Deze staan beter bekend als de ‘Koopa Kids’ of de ‘Koopalings’ uit de ‘Koopa Family’. Ze hebben de volgende namen: Lemmy, Roy, Morton, Wendy, Larry, Ludwig en Iggy. Deze figuren zijn niet meer weg te denken uit de Mario spellen als kasteelbazen en zijn tevens toegevoegd aan de Super Smash Bros serie!

Super Smash Bros

In Smash Bros behoudt Bowser zijn bekende krachten. Hij is groot, sterk, heeft stekels en spuugt met vuur. In de oudere games had Bowser vuurballen. In Smash spuugt hij diagonaal vuur van boven naar beneden. Dit is zowel een aanvals- als een verdedigingswapen. Deze draak staat bekend als een personage met een breed scala aan gevechtstechnieken. Daarnaast heeft hij een hoge snelheid voor zijn grote en soms lompe postuur.
Hieronder vindt je al zijn moves en tactieken vanuit de Smash game:

Aanval:

Achteruitluchtaanval                                   X → + A
Voorwaartse luchtaanval                            X → + A
Neutrale luchtaanval                                   X A
Slaande aanval naar beneden                    ↓ + A
Slaande aanval naar boven                         ↑ + A
Werpen               /gooien                              L A en ↑, ↓, ←, →

Speciale bewegingen:

De Bowser Bom                                             ↓+ B
De vliegende slag                                           ← of → + B
Werveling                                                        ↑ + B
Vuuradem                                                       B

Smash aanval:

Smash aanval                                                 ← of → + A inhouden
Bovenwaartse Smashaanval                       ↑ + A inhouden
Neerwaartse Smashaanval                          ↓+ A

Kijk ook naar bijgaande filmpje hoe je de technieken van Bowser kunt gebruiken maar bovenal kan combineren.
Krijg je Bowser sterk genoeg om nu eens van Mario te winnen? Succes!

Bron: Smash Central

 

5 Comments

Bericht plaatsen
  1. 3
    ALiancinly

    The ED due to that surgery could be either temporary or permanent. However, it is important to find the doctor’s opinion first before you take these oral medications as these may have bad side effects around the body.

+ Plaats een reactie